- Bir su bardağı çilek reçeli tanesi
Yarım su bardağı fındık (ceviz de olabilir)
Bir su bardağı irmik
İki su bardağı un
Bir su bardağı sıvı yağ
Bir çay bardağı yoğurt
Bir paket vanilya
Bir paket kabartma tozu
Pudra şekeri
Kurabiye karışımını yapmak için geniş bir kaba unu, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı katarak karıştırın. Karışımın ortasını açarak sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek yoğurun. Eğer katı olursa biraz daha sıvı yağ ekleyerek yumuşatabilirsiniz.
Diğer yandan ezdiğimiz fındıkları yine ezdiğimiz çilek reçeli taneleriyle ayrı bir kapta karıştırın.

reçelli kurabiye tarifi
Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız kurabiye hamuru parçalarını yuvarlak şekilde açın ve ortasına bir tatlı kaşığı reçel-fındık karışımdan koyun. Ardından fotoğraftaki şekildeki gibi uçlarını kapatın. Hazırladığınız reçelli kurabiyeleri margarinle yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment