Saturday, August 18, 2012

Reçelli Kurabiye Tarifi


  • Bir su bardağı çilek reçeli tanesi




  • Yarım su bardağı fındık (ceviz de olabilir)




  • Bir su bardağı irmik




  • İki su bardağı un




  • Bir su bardağı sıvı yağ




  • Bir çay bardağı yoğurt




  • Bir paket vanilya




  • Bir paket kabartma tozu




  • Pudra şekeri




Kurabiye karışımını yapmak için geniş bir kaba unu, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı katarak karıştırın. Karışımın ortasını açarak sıvı yağı ve  yoğurdu ekleyerek yoğurun. Eğer katı olursa biraz daha sıvı yağ ekleyerek yumuşatabilirsiniz.




Diğer yandan ezdiğimiz fındıkları yine ezdiğimiz çilek reçeli taneleriyle ayrı bir kapta karıştırın.





reçelli kurabiye tarifi




Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Kopardığınız kurabiye hamuru parçalarını yuvarlak şekilde açın ve ortasına bir tatlı kaşığı reçel-fındık karışımdan koyun. Ardından fotoğraftaki şekildeki gibi uçlarını kapatın. Hazırladığınız reçelli kurabiyeleri margarinle yağladığınız ya da yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin. Afiyet olsun.

No comments:

Post a Comment