Friday, August 24, 2012

Çilekli Turta Tarifi






Çilekli Turta nasıl yapılır ?

Çilekli Turta Mutfak: Türk Mutfağı.

Çilekli Turta Yapım Zorluğu: Kolay

Çilekli Turta Gerekli Malzemeler;

400 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru

2.5 çorbakaşığı un (veyaa mısır nişastası)

50-55 adet yabani çilek

20 adet küçük çilek

1/2 su bardağı çilek şurubu

10 gr jöle (5 gramlık 2 adet)

4 çorbakaşığı toz şeker

4 yumurta

1 su bardağı süt

beyaz şarap

yarım limon

nane

4 Kişilik

Çilekli Turta Tarifi;

Soğuk suda jöleyi eritin. Limon kabuğu ve tozşekeri birlikte sütte kaynatın. 3

yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın içine un (veya mısır nişastasını) ve çilek şurubunu ilave edin. Uzunca bir süre çırpın. Sonra elde ettiğiniz kremaya yavaş yavaş kaynayan sütü ekleyin.

Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın. Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla döşeyin. Spatülayla yarımıyla düzelttiğiniz hamurun fazlasını ip şeklinde tartın kenarına döşeyin. Folyoyla üstünü kaplayıp fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar bpişirin.

Turtayı fırından çıkarın, folyo ve kurufasulyeleri alın, hazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın. Daha sonra turtayı e ikiye doğranmış çilekler ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Çilekli Turta No: 221

No comments:

Post a Comment