Sunday, September 2, 2012

Yalancı Su Böreği Tarifi


Yalancı Su Böreği Tarifi,






Bu defa aldığım yufkaların arasında çok yırtıkları vardı. Bir tepsi Büzgülü Börek yaptım Kalan yırtık yufkalarlada küçük yuvarlak cam fırın kabında yalancı su böreği .. Su böreği aslında peynirli daha güzel oluyor bence. Fakat bizde kıymalı tercih edilince genelde çoğunluğa uyum sağlıyorum.:)



Yalancı Su böreği İçin malzemeler:



  


1, 5 su Bardağı su


Yarım  su bardağı sıvı yağ


3 adet yumurta


4-5 adet yufka


İç malzemesi için 1 küçük kase kıyma


1 kuru soğan


isteğe göre maydanoz


1 çorba kaşığı sıvı yağ


tuz, karabiber


İç malzeme hazırlığı:


Kuru soğanı rendeliyor ve sıvı yağında kavuruyoruz. Kıymayıda üzerine ilave edip karıştırıyoruz. Kıyma iyice kavrulup suyunu çektiğinde diğer malzemeleride ilave edip soğumaya bırakıyoruz.











  • Yuvarlak Cam fırın kabımıza çok az sıvı yağ sürelim ve mümkün olduğunca yırtık olmayan bir yufkayı dışarı taşırarak serelim .Yarım bir yufkayıda ayırarak   diğer yırtık yufkaları 3 yumurta , Sıvı yağ ve su ile çırparak karıştırdığımız derin bir kabın içersine bırakalım. Yufkalar bu karışımda ıslansın. Sıvı karışımdan aldığımız yufkalardan tepsimize bir sıra serelim. Az iç malzemeden sepeliyelim. Yine sıvı malzemeden yufka alıp serelim ve iç malzemeden yayalım.Yufkalar bitene kadar böyle devam edelim. En altta dışarı taşırdığımız yufkayı tepsinin üzerine toplayalım.. Sıvı malzemenin kalanından bir kısmını üzerine dökelim. Ayırdığımız kuru yufkayı kırıştırarak tepsiye döşeyip üzerine kalan sıvı karışımı dökelim. 200 derecede ısıtılmış fırına sürüp üzeri kızarana kadar pişirelim.




  • Not: Ben börek pişip fırını kapadığımda bir çay bardağı suyu tepsinin üzerine  sepelerim ve fırının kapağını kapatıp o şekilde biraz bekletirim.




  • Yalancı Su böreğimiz hazır .Pizza dilimi gibi servis yapalım. Afiyet olsun.




Yalancı Su Böreği Tarifi,


Nursevin'ce

No comments:

Post a Comment