Sunday, September 16, 2012

Kolay Mantı Tarifi













Kolay Mantı


MALZEMELER

1 paket manti makarna

250 gr kiyma

1 bas sogan

1 çay bardagi siviyag

2 su bardagi yogurt

3 dis sarimsak

5 su bardagi su

Yeteri kadar tuz, karabiber, pulbiber

YAPILIŞI

Sogani rendeleyin kiymaya sogani, tuzu ve karabiberi ekleyerek yogurun.

Manti makarnalarinin içlerini köfte harçlari ile doldurun. Tencereye bes su

bardagi suyu koyun, içine tuz ilave edip kaynatin. Hazirladiginiz manti

makarnalari kaynamakta olan suya atip 15 dakika haslayin.

Suyunu süzüp genis bir servis tabagina alin. Sarimsaklari ezip yogurtla

karistirin. Siviyagi tavada kizdirip içine pul biber ekleyerek kavurun.

Manti makarnanin üzerine sarimsakli yogurt ve yagda kizdirilmis pul biber

gezdirin. Sicak olarak servise sunun.

No comments:

Post a Comment